Suomi English
Wärkfest on Facebook Wärkfest on Twitter

Wärkkääjäesittely: Tapiolan kirjaston IoT-paja

Esineiden internet (eli Internet of Things, IoT) on internet-verkon laajentumista laitteisiin ja koneisiin. Koneita voidaan ohjata internetverkon yli, jolloin ne keräävät tietoa ympäristöstään ja toimivat sen mukaisesti. Esimerkiksi hitsauslaite voi kerätä tietoa omasta toiminnastaan ja ottaa ohjeita verkon kautta. Toisaalta voit vaikkapa käynnistää oman saunasi kiukaan puhelimestasi käsin matkalla töistä kotiin päin. Tekniikka ja sen nimitys esineiden internet ovat syntyneet 1990-luvulla, ja ne ovat yleistyneet nopeasti teollisuudessa.

Tapiolan kirjastossa on jo muutaman vuoden toiminut IoT työpaja, jotka on tarkoitettu uusia harrastuksia etsiville, tekijöille ja innovaattoreille. Viikottain kokoontuvan pajan tarkoituksena on tutustuttaa ihmiset uuden tekniikan käyttöön ja antaa mahdollisuus kokeilla ja kehittää yhdessä muiden samanhenkisten kanssa.

Työpajalaiset käyttävät Raspberry PI-, Arduino ja Lilypad (E-Ompelu) alustoja IoT Ratkaisuihin. Wärk:festissä on esittelyssä Googlen kyselyn toteutus puhetunnistuksen kautta, joka on Raspberry PI’n toteutus. Lisäksi pajalaiset ovat alustavasti luvanneet tutkia, josko saisivat aikaiseksi kasvojentunnistusdemon.

Tämän vuoden Wärk:festissä kokeillaan Google-kyselyä puhetunnistuksen kautta Rasberry Pi -toteutuksella ja lisäksi tarkistellaan demoa kasvojentunnistukselle. Tule paikan päälle testaamaan 🙂

Lue lisää Helmetin sivuilta!

Uutiset