Suomi English
Wärkfest on Facebook Wärkfest on Twitter

Info

MIKÄ WÄRK:FEST?

Wärk:fest on koko perheen tee-se-itse -kulttuurin festivaalia, joka liikkuu tieteen, taiteen ja teknologian rajapinnassa. Tapahtumassa voi esitellä omaa osaamistaan, oppia uusia asioita, innostua, uskaltaa ja kokeilla. SJe on luovuuden ja käsillä tekemisen sekä hoksaamisen suurta juhlaa. Järjestämme tapahtuman tänä vuonna isänpäivän aattona lauantaina 10.11. yhteistyössä Wärk ry:n, Espoon kaupunginkirjaston ja Aalto Fablabin kanssa. Odotamme jälleen tuhansia innokkaita kävijöitä tapahtumaan. Sisäänpääsy on jälleen ilmainen. Tapahtumapaikkana toimii Ison Omenan kirjaston sekä Palvelutorin tilat.

Värkkääjät, tekijät (englanniksi makers) ovat kaiken ikäisiä, erilaisista taustoista tulevia, monialaista osaajia käsityöläisistä ja häksääjistä tutkijoihin ja autotallinikkaroitsijoihin. Voit tutustua värkkääjiin värkkäyspisteillä tai lavalla ja kokeilla uusia taitoja pisteellä tai pitemmässä työpajassa. Kehoitamme kävijöitä omaksumaan uteliaan mielen ja kokeilemaan ennakkoluulottomasti värkkääjien mahdollistamia värkkäyspisteitä. Haluamme tarjota kaikille avoimen tapahtuman, jossa pääsee nimenomaan tekemään ja osallistumaan pönöttämisen sijaan.

Ensimmäinen Wärk:fest järjestettiin 2012 Kaapelitehtaalla Helsingissä. Tämän jälkeen tapahtumaa on järjestetty lähes vuosittain. Viimeksi vuonna 2017 tapahtuma sijoitettiin siellä missä ihmiset ovat, kauppakeskuksessa Espoon Matinkylän Iso Omenassa. Tuolloin tapahtumassa vieraili jo yli 4000 kävijää. Viime vuotinen tapahtumamme tehtiin Mini Maker Faire -lisenssillä ja tapahtuman lisätietoja löydät http://espoo.makerfaire.com/

Olet lämpimästi tervetullut 🙂