Suomi English
Wärkfest on Facebook Wärkfest on Twitter

Medialle

WÄRK:fest

TIEDOTE 24.9.2013

MAAILMA MUUTTUU TEKEMÄLLÄ – OPPIMISEN, OIVALTAMISEN JA KOKEILUJEN WÄRK:fest TUO TEE-SE-ITSE -KULTTUURIN VIIKONLOPUKSI HELSINKIIN

 

Tee-se-itse-kulttuurin urbaani tapahtuma WÄRK:fest 2013 kutsuu kaikki uteliaat Helsingin Vallilaan, Ääniwalliin 5.-6. lokakuuta. WÄRK:fest kokoaa yhteen innostuneet harrastajat ja harrastusyhteisöt monilta tee-se-itse -tekemisen osa-alueilta esittelemään ja jakamaan taitojaan kaikille kiinnostuneille.

 

WÄRK:festissä on kymmeniä värkkäyspisteitä, työpajoja, työnäytöksiä ja puheenvuoroja. Kävijät pääsevät muun muassa rakentamaan härveleitä, kolvaamaan, kokkaamaan avointa dataa, häksäämään muotia, neulomaan kajahtaneita kudelmia sekä inspiroitumaan katutaiteesta, musiikkiesityksistä, aurinkoenergiasta ja taskuneulooseista. Kaikkea 3D -pikavalmistuksesta perinnetekniikoihin.

 

Työkaluja löytyy kutimista kolviin ja lähes kaikilla pisteillä voi verestää kädentaitojaan ja osallistua mukaan tekemiseen ilman sen kummempaa kokemusta. WÄRK:festin pääyhteistyökumppaneista Sitra tuo työpajoihin jatkokehitettäväksi Gesundheit -hyvinvointipelikilpailunsa satoa. Forum Virium Helsinki puolestaan haastaa kävijät ideoimaan uusia arkea helpottavia palveluja, muun muassa kävijöiden omaa kuittidataa hyödyntäen.

 

“Järjestimme tapahtuman ensimmäisen kerran viime vuonna ja palaute oli erittäin positiivista. Viime vuoden kävijöistä yllättävän iso osa oli perheitä, ja tänä vuonna on panostettu siihen että tekemistä löytyisi koko perheelle.” Sami Oinonen, yksi tapahtuman perustajista, kertoo iloisena.

 

”Me haluamme aktivoida ja inspiroida kävijät tekemään jotain uutta, oppimaan jonkin uuden taidon. Koen, että olemme järjestäjinä onnistuneet, jos kävijä lähtee tapahtumasta uskoen, että hän voi seuraavan kerran koittaa itse rakentaa tai korjata jotain. Haluaisimme istuttaa kävijöihin eikun-teen-sen-ite -henkistä itsevarmuutta ja saada heidät huudahtamaan ylpeänä : Minä tein tämän!”, Nuppu Stenros WÄRK ry:n puheenjohtaja summaa napakasti.

 

WÄRK:fest järjestetään legendaarisen Hetekan tiloissa, tapahtumatila Ääniwallissa, Helsingin Vallilassa osoitteessa Pälkäneentie 13. Tapahtuma on auki yleisölle lauantaina 5.10 klo 11-19 ja sunnuntaina 6.10 klo 11-18. Kävijöille ja värkkääjille on tarjolla Iltawärk -tilaisuus lauantaina klo 19-24 (K-18). Liput tapahtumaan 10-20€ verkkokaupasta ja ovelta. Tapahtuman järjestää WÄRK ry, jonka päämääränä on edistää ja vahvistaa luovuutta, kekseliäisyyttä, monialaisia kokeiluja ja rajojen rikkomista. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Sitra, Forum Virium Helsinki ja Suomen Mittalaite- ja Elektroniikkatukku SME Oy.

Tutustu värkkääjiimme sivuilla www.warkfest.org

Kuvia viime vuoden tapahtumasta: www.warkfest.org/category/medialle

Yhteystiedot:                                                                                  

info@warkfest.org
www.warkfest.org
www.facebook.com/warkfest
Petra Jyrkäs
petra.jyrkas@gmail.com
050 516 8223
Sami Oinonen
sami.oinonen@gmail.com
0400 225 475
– –
Värkkääminen = tusaamista, duunaamista, virkkausta, tuunaamista, korjaamista, leikkimistä, modaamista, kustomointia, miksausta, häkkäystä, hoksausta, fiksausta, takomista, tekemistä, kokkausta, koodausta, kuopimista, säätämistä, irkkausta, avointa dataa, demoamista ja altistumista ideaviruksille.
TIEDOTE 2.10.2013

WÄRK:fest TUO KOKEILUJEN TEE-SE-ITSE -KULTTUURIN TÄKSI VIIKONLOPUKSI ÄÄNIWALLIIN

Toista kertaa järjestettävä Tee-se-itse-kulttuurin urbaani tapahtumaWÄRK:fest 2013 kutsuu uteliaat Helsingin Vallilaan, Ääniwalliin 5.-6. lokakuuta. Tapahtumaan on tulossa yli 30 erilaista värkkäyspistettä, joissa kävijät pääsevät kokeilemaan ja oppimaan värkkääjien kehittämiä taitoja ja keksintöjä. Kirjo on laaja, työpajoja löytyy perinnetekniikoista uusiin innovaatioihin.

Ääntä Ääniwalliin tuotetaan Singereillä ja itserakennetuilla Blues-soittimille ja kajahtaneet kutojat saavat seuraa taskuneuloosin livetapaamisesta, jossa jaetaan somevinkkejä piilosilmukoiden opettelun ohessa. Hackerspace skene esittelee lasersokkelon ja kolvaamisen riemua ja ulkona kohtaavat rautaa takova mestariseppä ja Multimedia-graffiti teosta luovaOMANIMI:KAP.

Viikonlopun aikana on luvassa työpajoja, työnäytöksiä, performansseja, ja puheenvuoroja – oppimista, oivaltamista ja kokeilemista. Yllättävät kohtaamiset ovat vain seuraavan värkkäyspisteen päässä.  Toimintaa löytyy koko perheelle, työkaluja kutimista kolviin ja lähes kaikilla värkkäyspisteillä voi osallistua mukaan tekemiseen ilman sen kummempaa kokemusta.

”Moni on ihmetellyt ja kysynyt mikä näitä eri aloilta tulevia tekijöitä sitten oikein yhdistää, vastaus on intohimo ja asenne. Tervetuloa paikan päälle katsomaan, mikä on se jokin, joka saa sepän takomaan rautaa, viereisen katutaiteilijan maalaamaan tai työpajanpitäjän opettamaan lapsille robotiikkaa tai vaatteiden tuunausta. Siinä riittää ihmeteltävää koko viikonlopuksi. ”” Nuppu Stenros WÄRK ry:n puheenjohtaja summaa ja nauraa.

Tutustu nyt juuri julkaistuun ohjelmaamme sekä kaikkiin värkkääjiimme sivuilla warkfest.org!

Koko viikonlopun ohjelma: http://www.warkfest.org/ohjelma-2/Kaikki värkkäyspisteet: http://www.warkfest.org/2013/09/2013-warkkaajat-aakkosittain/

Aineistopankki: