Suomi English
Wärkfest on Facebook Wärkfest on Twitter

Call for Wärkers

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Kiitos kaikille ilmoittautuneille!

WÄRK:fest on tee-se-itse -kulttuurin vuosittainen koko perheen tapahtuma, joka esittelee monimuotoisesti intohimoisten värkkääjien aikaansaannoksia värkkäyspisteiden, työpajojen, puheenvuorojen ja performanssien kautta.

Paikka ja aika

Tämän vuoden WÄRK:fest pidetään 5.-6.10.2013 Ääniwallissa, legendaarisen Hetekan tiloissa Vallilan teollisuusalueella Helsingissä osoitteessa Pälkäneentie 13. Aukioloajat ovat lauantaina klo 11-19 ja sunnuntaina klo 11-18.

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 7.8. 2013 ja päättyy lauantaina 7.9. 2013 keskiyöllä.Ilmoittautuminen vahvistetaan keskiviikkoon 11.9. mennessä.

Osallistuminen

WÄRK:festille ovat tervetulleita niin yhteisöt kuin yksityiset henkilöt yksin tai porukassa. Oheisessa listassa on joitakin toivottuja aiheita, mutta kaikki innostava tekeminen on mielestämme kiinnostavaa…

 • 3d-tulostus, pikavalmistus
 • robotiikka, elektroniikka, radio-ohjattavat
 • pelit, demot
 • (kaupunki)viljely, luonnonkasvit, kastelujärjestelmät
 • avoin data, avoin hardware
 • demokratia-aktivismi, kaupunkituunaus
 • puu, metalli, lasi
 • tekstiilityö, nahka
 • korjaaminen, fiksailu, tuunaaminen, uusiokäyttö
 • uusiutuvat energia, aurinko- ja tuulivoima
 • polkupyörät
 • wanha elektroniikka
 • musiikki, ääni, soitinten rakennus
 • taide, performanssi, tanssi
 • korut, sisustus
 • muinais- ja perinnetekniikat
 • teltat, jurtat

Osallistumisen muodot

Osallistua voi itselleeen tai yhteisölleen parhaiten sopivalla tavalla. Osallistumisen muotoja on useita.

 • Wärkkäyspiste Pisteelle voi ilmoittautua joko koko viikonlopuksi tai yhdeksi päiväksi. Wärkkäyspisteet sopivat hyvin nonstop -tyyppiseen esittely- ja työpajatoimintaan. Wärkkäyspisteissä on osallistumismaksu, jolla saa tilan, pöydän ja tuolit, sekä netin ja sähköt käyttöönsä. Tarkemmat tiedot maksusta alempana.
 • Miniwärkkäyspiste Piste on muuten kuin wärkkäyspiste, mutta sen voi varata käyttöönsä kahdeksi tunniksi. Minivärkkäys sopii niinikään nonstop-tyyppiseen wärkkäilyyn.
 • Työpaja sopii kahden tunnin työpajan pitämiseen noin kymmenelle hengelle. Tilassa on pöytiä ja tuoleja osallistujille.
 • Puheenvuoro on tilaisuus kertoa ja esitellä yleisölle omaa tekemisestä ja osaamista. Puheenvuoron pituus on puoli tuntia. Puheenvuoro voi olla myös lyhyt, 5 minuutin wärkkääjäesittely, joihin toivomme mahdollisimman monen wärkkäyspisteen tai työpajan pitäjän ilmoittautuvan.
 • Esitys tai performanssi voi olla musiikkiesitys tai muu performanssi. Kullekin esitykselle on varattu aikaa noin puoli tuntia. Esityksiä on päiväsaikaan, mutta myös iltaohjelmaan voi ilmoittautua. Merkitse toivomasi aika ilmoittautumislomakkeeseen.
 • Sponsori mikäli olet kiinnostunut tapahtuman sponsoroinnista, ota yhteyttä osoitteeseen sami.oinonen@gmail.com

Tilojen rajallisen koon vuoksi osa ilmoittautuneista saattaa jäädä ilman toivomaansa wärkkäyspistettä. Mikäli halukkaita on enemmän kuin pisteitä, valitsemme osallistujat ilmoittautumislomakkeen tietojen perusteella tasapuolisesti. Haluamme tarjota kävijöille ja wärkkääjille monipuolisia tilaisuuksia nähdä, kokeilla ja oppia uusia taitoja ja pyydämmekin kiinnittämään huomiota erityisesti  kävijöille suunnatun sisällön kiinnostavuuteen ja täyttämään tämän kohdan lomakkeessa huolella.

Ilman toivomaansa paikkaa jääneille pyrimme tarjoamaan jonkin muista mahdollisuuksista osallistua, esimerkiksi yhden päivän wärkkäyspistettä kahden päivän sijaan.

Osallistumismaksu

Wärkkäyspisteissä on osallistumismaksu. Maksua vastaan saa käyttöönsä:

 • tilaa 2×2 m
 • pöydän ja kaksi tuolia
 • sähkön ja langattoman verkon

Maksu yhdeltä päivältä (la tai su) 20 €  (Sisältää 2 päivälippua osallistujille)

Maksu kahdelta päivältä (la ja su) 35 € (Sisältöö 2 viikonloppulippua osallistujille)

Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen vahvistamisen jälkeen.

Omien tuotteiden myyminen

WÄRK:fest järjestetään vapaaehtoisvoimin ja tapahtuman pääosassa on tekeminen ja oppiminen. Omalla pisteellään saa kuitenkin myydä järjestäjällä hyväksytettyä, itsevalmistamiaan tuotteita, jotka liittyvät wärkkäyspisteen muuhun toimintaan. Kerrothan ilmoittautumislomakkeessa, mitä tuotteita suunnittelet myyväsi.

Tapahtuman järjestäjä ja yhteystiedot

Tapahtuman järjestää WÄRK ry, jonka päämäärä on edistää ja vahvistaa luovuutta, kekseliäisyyttä ja monialaisia kokeiluja.

 

Uutiset